keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Archipelacon- melkein kuin ulkomailla pt.2

*Tämä on se toinen osio Archipelacon raportista, sisältäen lauantain ja sunnuntain tapahtumat niin hyvin kuin muistan*

Eli siis lauantaina sai nukkua vielä vähän pidempään kuin perjantaina, kun ensimmäinen kiinnostava juttu oli GRR Martinin signeeraustilaisuus ja se alkoi kaheltatoista. tähtäsimme kyllä siihen että olisimme siellä tarpeeksi ajoissa jonottamassa mikä olikin hyvä, kun ilmeisesti jono ylettyi lopulta ulos pitkälle, ja me olimme aika alussa (tai no mä vaan hengasin jonossa seuran takii kun en halunnut nimmarii)
Mutta siis lauantaina oli Rose-cossipäivä ja jee tykkään siitä cossista ihan hirveesti, jo senkin takia että näytän vähäsen Roselta. Ja hiuksetkin olivat kerrankin yhteisymmärryksessä kanssani ja toimivat hyvin nutturalla, siis sen jälkeen kun Chooichi oli hiukan korjannut sykkyrää pääntakaa ja hiusnauhaa. Pelkäsin ihan hirveästi että tuupeeraus ei pysyisi hiuksissa, mutta kyllähän se pysyi kun niihin vaan suihkutti tarpeeks lakkaa

Tuolta se siis suurinpiirtein näytti ylhäältä. Mekon yläosa sitten päätti viljellä paljetteja joka paikkaan, mutta ei se mitään. Ehkä niistä vielä joskus kasvaa kaunis pinkki paljettipuu (tai sitten ei xD)

Muiden hakiessa nimmaria Martinilta bongasin Ri-kunin, ja menin juttelemaan hänen kanssaan, ja kuulin että edellisen päivän biologia näkökulma scifiin kuulostii juuri niin mielenkiintoiselta kuin oletin, harmitti hiukan lisää että se oli täynnä, mutta ei voi mitään. Tämän jälkeen mentiin kuvailemaan cosseja (muilla oli game of thrones-cossit, vain minä olin ernu dw-cossissani..) ja tyhmä aurinko taas hankaloitti muodostamalla varjoja kasvoille ja aiheuttamaan sen että tarvi siristää silmiä aina välillä.. Mutta kyllä muutama ihan hyväkin otos tuli. Huomasin vain sen että tarvii hiukan muokata Rosen mekkoa, ja purkaa alaosaa, niin että sen saa parille vekille edestä.

Tykkään kolmesta viimeisimmästä kuvasta tositosi paljon. Ne on sillai siististi supermalli-tyylisii, mikä ei kyl ollu mun tarkotus.. Tarkotuksena oli vaan saada jonkilaisii kuvii siit kun pidän aurinkolaseja noin. Ne kuvat otti Seven, muut Aisu.

Oltiin katsomassa Game of Thronesista Martinin kirjoittama jakso neloskaudelta "The Lion and the Rose" ja oli siistiä katsoo se jakso monen muun ihmisen kanssa, vaikka edelleenkin ahdistun ensimmäisen kohtauksen julmuudesta ja sen jälkeen Martin kertoi millaista on olla kirjoittamassa jaksoa tv-sarjaan ja sitten vastaili kysymyksiin. Varsin informatiivista oli, vaikka kumpinkaan mikrofonityypeistä, jokka juoksi antamas mikkejä kysyjille ei huomannut Aisun viittomista, vaikka Martin ilmeisesti huomasikin sen..

Ja sitten tuli osallistuttua Masquerade-kisaan, ensin olin että njääh en mä jaksa sinne mennä, kun Aisu, Seven ja Chooichi oli ilmottautumassa, mutta hetken päästä olin että miksen sitten minäkin, kun kaikki muutkin ja kun ei kauheasti paineita ole. Kisa oli siis järjestetty sillä tyylillä että sai ilmottautua paikan päällä ja sai olla joku ennalta valmis esitys, mutta se ei ollut pakollista. Varmaan kaikki kisan osallistujat oli osallistunu vaan hetken mielijohteesta.Ohjeistukset kisaan toimi ihan hyvin, tosin sitä olis kai voinu sanoo tarkemmin että kameroille tarvii poseta jonkin aikaa kun pari ilmeisesti vaan kävi laval tosi nopeeta (en kyl yhtään muista kauanko mä olin laval, koitin rauhallisesti laskee jotain viiteentoista, mut en kyl muista siit paljokaan) Tuomareina toimi Parris Mcbride, Johanna Sinisalo, sekä joku jonka nimestä en saanut selvää, ja pelkästään lavakäyminen oli perusteluina, joten varsin yksinkertainen kisa. Ja cossaajiakin oli jotain 20 (ehkä) ja siinä taisikin olla melkein kaikki cossaajat siltä päivältä joten paineita ei todellakaan paljoa tullut. Lyhyen lavakäyntini jälkeen huomionhakuinen osa minästäni alkoi taas kaivata lava-esiintymisiä ja yläasteen koulunäytelmiä, mutta sitten taas tiedän että cossien laatuni ei ole läheskään tarpeeksi hyvää siihen että lähtisin muihin cossikisoihin, joten huomionhakuminäni nyt saa taas jäädä unohduksiin.
Ja äääääää sitten pari tyyppiä sanoi että näytän ihan Roselta ja se piristi päivää tosi paljon, vaikka muutenkin olin jo ilonen, ja vaikka muutenkin tiiän et näytän jotenkin siltä. Tuli myös puhuttua toisten cossaajien kaa ja oli kivaa ja jeeeee kaikki oli kivaa.
En nyt ihan hirveesti tykkää tästä kuvasta (ruma hameenhelman käänne näkyy) mutta laitetaan se tänne
todisteeksi että olin lavalla xD
Kuvan otti Simo SulviJa ryhmäkuva. Noi lapset jotka oli mukana oli vaan kaikki niin ylisulosii
Tän kuvan otti Henry Söderlund

Loppujen lopuksi Masqueraden voitti Lady Loki, Darth Maul, ja Ri-kun Bilbona. Jeee olitte mahtavii, tosin niin oli muutkin, ja varsinkin  tyyppi joka kuuli vasta lauantai-aamuna että on tämmöinenkin juttu ja kasasi Hound-cossin kasaan samana päivänä (foliotyypistä siis puhun)

Lauantai-iltanakin oli pool partyt ja kävimme siellä, tosin vasta cossien vaihdoin jälkeen ja väsymys oli taas aikamoinen, varsinkin kun oli lämpöisen viltin alla. Meinasin kyllä tukehtua ja kuolla cossien vaihdon aikana, kun olin juomassa vettä ja joku sanoi jotain jota aloin nauraa ja sitten vettä meni henkitorveen ja yskin siinä pitkän aikaa ennen kun toivuin, oli kyllä aika jäätävää... Tai no kun olin pienempi niin tota sattu aika usein (varsinkin kun mun serkut ihan tahallaan alko naurattaa mua kun join jotain), mut nyt en enää naura niin usein kun oon juomas jotain nii sitä ei tapahdu niin useestiJa sitten koitti sunnutai ja Archipelaconin viimeinen päivä. Tällöin ei ollut mitään cossia, koska jouduimme luovuttaan hotellihuoneet jo aamupäivästä niin ei ollut mitään paikkaa missä ne olisi ottanut pois. Ja pystyi nukkumaan hiukan pidempään, kun muutamat liian lyhyet yöunet jo alkoi painaa päälle. muuten olisikin ollut kivaa käydä LGBT superheroes-luennolla, mutta se alkoi jo kymmeneltä ja tiesin etten saa itseäni tarpeeksi ajoissa sängystä ylös pakkaamaan ja syömään aamupalaa.
Tavaroiden pakkaus olikin muuten aika mielenkiintoinen operaatio, kun en jaksanut olla kovin perusteellinen vaan etsin kaikki omat kamani ja kasasin matkalaukkuun yhdeksi kasaksi ja toivoin parasta että se menisi kiinni.. Onneksi meni..
Päivän ensimmäinen ohjelma olikin sitten keskutelu World of Ice and Fire:stä, jossa oli GRR Martin ja kaksi muuta kirjan tekijää. tämäkin todella mielenkiintoinen keskustelu ja informatiivinen. Tämän lisäksi kävimme Aisun kanssa Star trek-luennolla, jossa puhuttiin lgbt-jutuista kyseisissä sarjoissa, hyvä luento oli, ja vaikka itse en sarjoja olekaan seurannut niin oli kivaa seurata, ja videoita ainakin oli paljon. Ja siis muutenkin kaikki ohjelmat missä käytiin oli todella hyviä ja hyvin pidettyjä, Ja kunniavierailla oli paljon ohjelmaa, ja ne oikeesti kertokin itsestään ja siitä mitä ne tekee kunnolla, ja niitä myös näkyi conin aikana ihan conipaikallakin. Eli sekin oli erilaista verrattuna muihin coneihin missä olen käynyt (okei popcultissa näin sitä kuka siellä olikaan usein, mutta sitä ei lasketa koska se on suomalainen xD)

Ennen päättäjäisiä käytiin katsomassa Revenge of the daughter of the bimbo panel-juttu, ja siinä pitäjä lähinää näytti kuvii ja videoita netistä, suurin osa oli ihan mahtavii ja nauroin niille, mutta sitten myöskin siellä oli joukossa hauskoja, mutta myöskin lapsuudenpilaavii juttuja, etsikää youtubest scientifically accurate spiderman, jos haluutte muuttaa mielikuvanne spidermanista ikuisiksi ajoiksi xD tai no älkää etsikö..
Sama juttu ducktales-videolla jossa Tupu, Hupu ja Lupu oli korvattu oikeil ihmisillä, sen nimeä en kyllä kykene muistamaan. Mutta jee, Hillywood shown videot on aina niin parhaita.. Eli bimbo panel, oli juurikin se kevyt ohjelma jossa ei tarvinnut ajatella paljoa mitään ja sai vaan nauraa, sopi hyvin melkein viimeiseksi ohjelmaksi

Päättäjäiset oli peruspäättäjäiset, kiiteltiin kunniavieraita, järjestäjiä ja kävijöitä ja sitten Archipelacon olikin jo ohi. Mutta meidän laiva lähti helsinkiin vasta puolen yön aikaa, ja sitten olikin kuus tuntia aikaa tapettavana. Käytiin syömässä pizzaa ja palattiin hotellin baariin/ravintolaan pelaan skipboa ja hobitti love letteriiVäsyneenä ottaa kaikkii randomeja kuvii kaikesta.. Mut joo en kyl menestyny kauheen hyvin pelis kun keskittymiskyky oli hukas, ja sit kaikki vaan pölli multa mun pisteitä ja nyyyyy....

Vihdoin sitten kello oli sen verran että ajateltiin lähteä satamaan kävelemään ja just oikeeseen aikaan, kun auringonlasku oli tosi kaunis..
Niin kaunista

Satamassa onnistuin sitten vahingossa meneen jo laivaterminaalien (tai siis sinne minne on portit ja jois periaattees tarvis näyttää lippu et pääsee sisää) puolelle kun kävin kattoon mihin kaikki katos.. Jätin sitten kaikki laukkuni muitten luo, ja en enää kehdannut mennä portista läpi kun virkailija oli jo uskonut et mulla on kyllä lippu, mut se on laukussa, ja päästänyt mut sisää.. Onneks kuitenkin kännykkä oli mukana ja pystyin soittaan Sevenille, että tulkaa tänne ja tuokaa mun tavarat mukana..


Ja jeee sain otettuu kivoja kuvii auringonlaskusta laivalla, ennen kun mentiin nukkuun.

Maanantai olikin sitten ihan kivan kiireinen päivä: Kymmenen aikaan oltiin Helsingin satamassa, siitä rautatieasemalle yhentoista junaan, yhden aikaan Tampereella, kahden jälkeen lähtee juna Karkkuun, Karkussa kymmentä vaille kolme, kotimatkalla hakee munkit töitä varten, vähän kolmen jälkeen kotona, paidan vaihto ja muutenkin nopea itsensä siistiminen, ja sitten puol neljäks töihin... Neljän-viiden aikaan väsytti ihan sairaasti, mutta onneksi sitten alkoi tulemaan asiakkaita sen verran että virkistyi ja lopputyöajan sitten jaksoi pysyä hereillä..

Kaiken kaikkiaan Archipelacon ja Maarianhaminan reissu oli ihan mahtava kokemus ja sen arvonen että sitä kannatti odottaa koko kesän. Ja mukavan erilainen verrattuna muihin coneihin missä olen käynyt.

Seuraavaksi ilmestyn Animeconiin, joka onkin jo puolentoista viikon päästä. Hui. Mutta sitä ennen saan lopullisen tiedon että mihin kaupunkiin pääsen opiskelemaan ensi vuodeksi, tai no lähinnä joudun ehkä tekemään valinnan Jyväskylän tai Joensuun välillä, jos nyt Joensuuhun pääsisin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti