perjantai 6. joulukuuta 2013

Yrityksen ja erehdyksien kautta - Jeanne WIP

En olekaan kuollut ja kadonnut maan pinnalta tosin pari kertaa oon joutunut tilanteeseen jolloin toivoin että  voisin kadota syvälle maan uumeniin, vaikka niin voisi kuvitella, koska blogi on ollut hiljainen (peräti kuukauden!...)
Mutta siis edistystä cossirintamalla. Jeanneen kuuluvat propit alkaa oleen aikalailla valmiita. Kokonaan puuttuu viä korvikset ja otsakoru, ja sitten isoin osa cossista eli ne vaatteet...Kankaat oon jo hankkinu ja niitä katselessa huomasin, että värimaailmasta tulee nätisti sanottuna tyttömäinen ja vähän vähemmän nätisti ilmaistuna mielenkiintoisen karmivan värikäs. Sillä vaaleanpunainen ja keltainen yhdessä ei ihan kuulu lempiväriyhdistelmiini... Mutta onneksi tätä yhdistelmää ei ole kuin vyössä, ja muuten mennään puna-valkoisena.

Lisää kökköjä referenssikuvia suoraan animesta, mutta halusin ees jonkun kuvan, jossa näkyy nauhakeppi ja ristihärpäke/Rosary/mikäliekään samaan aikaan. Ja koska kyse on mangasta/animesta niin painovoimaa tai mitään muutakaan fysiikan lakia ei tarvitse ottaa  huomioon, niin Rosaryhän vain on kiinni paidassa, mutta entä miten käy tosielämässä? Muutama idea on kehitteillä miten saisin sen kiinni, mutta ne on vasta teoria-asteella xD..


Olin jo vähän aikaa suunnitellut miten toteuttaisin keppinauha-jutun, enne kuin sitten varsinaisesti aloin tekemään sitä.. Mutta mun suunnitelmat oli sillä asteella, että harjanvarren sahaus oikean mittaiseksi sitten ohuemman puutikun ja yksityiskohtien kuumaliimaaminen kiinni siihen.. Onneksi kuitenkin menin naapuriin, tekemään sitä, koska kokemukset puunkäsittelystä on sillä puolen vuoden pakollisen puukässän tasolla, ja sekin oli n. 5 vuotta sitten ..  Mitään yli-ihmeellistä ei propissa ollut, mutta muutamaa pikkujuttua en olisi osannut ajatella, ellei rakas serkkuni olisi maininnut niistä.. Mainittakoon tässä vaikka se, että ohut puutikku pysyy huomattavasti paremmin kiinni harjanvarren pätkässä, kun harjanvarteen poraa ensin reiän johon tikun voi upottaa... Ja myöskin se, että harjanvarteen ohuemman kohdan saa helpommalla, kun käyttää viilaa ja ppuukkoa, kuin olisi käyttänyt pelkkää puukkoa veistämiseen..


Alkuun luulin että tarvitsemani tavarat nauhakepin tekemiseen olisívat tässä, mutta huomasin että puuhelmi oli vähän pieni, joten tein cernitistä uuden palluran joka tuli kepin kepin päähän ja johon liimasin nauhan. 



 Reiän poraaminen harjanvarteen oli varsin mielenkiintoinen kokemus, varsinkaan kun serrkkuni ie ensin meinannut löytää oikean kokoista poranterää. Oikeankokoisen terän löytyessä huomattiin että se taitaa olla metalliterä joten vähän turhan jykevä puuhun.. Lopulta löydettiin oikeanlainen terä, ja seuraavana haasteena oli, poraako serkkuni (koska minähän en haluunut porata reikää, olisin kuitenkin pilannu sen ..) reiän keskelle harjanvartta vai meneekö se sivuun.. Lopputlos oli keskellä oleva reikä, johon ohuempi keppi jäi hyvin kiinni..

Kuten kuvasta näkyy, tuo paksumpi puuosa on vaaleanpunainen ja onneksi olin tajunnut säästää jäljelle jääneen vaaleanpunaisen maalin Roadin sateenvrajon maalamisesta, niin pystyin hyödyntämään sitä tässäkin cossissa.


Ohuemman puuosuuden maalasin hopeiseksi ja tuossa näkyykin kaikki nauhakepin osta maalattuina ja valmiina koottavaksi..


Sitten Rosaryn tekemiseen: Ensimmäisen version tein ulkomuistista, kun en jaksanut avata konetta, ja katsoa millainen se oikeasti olisi.. Kuten arvata saattaa muistin väärin ja tuloskin oli vääränlainen, onneksi sillä vaaleanpunainen cernit-massa loppu, ja jouduin käyttään oranssia ja vihreätä ja vihreän maalaaminen punaiseksi vie aikaa ja monta maalikerrosta.. Kokeilin sitäkin, ennen kuin huomasin tarkistaa onko kyseessä oikeanlainen risti.. Mutta onpahan ainakin olemassa suht samankokoinen koekaniini-Rosary kiinnitystä ajatellen.



Tässä siis oikeanmallinen, ja vähän nätimpi ja monimuotoisempi kuin ensi-yritelmäni.. Ja kävin hakemassa myös uutta massaa, tällä kertaa Fimo-massaa, kaupasta joten väri soveltuu päällemaalaamiseen paremmin kuin vihreä tai oranssi. Tätä muotoillessani huomasin, että aiemmin käyttämäni massa oli ehkä hieman saattanut kuivahtaa (Ai miten niin ne kuivuu, jos niitä ei käytä melkein vuoteen xD), kun uutta oli paljon helpompi muotoilla..



Maalauksien ja lakkapinnan jälkeen nauhakeppi ja Rosary tuli valmiiksi. Lakan laitoin maalin päälle lähinnä siksi, että maali kestäis paremmin käyttöä, kun huomasin että pinta oli vähän kärsinyt matkalla Tampereelta kotiin.. Ja ylimääräisen bonuksena sain kivan animenäköisen kiillon molempiin... Kepin nauha oli alkujaan n. 4 metriä pitkä, mutta sitten aloin leikkiin sillä ja sain sen umpisolmuun, ja jouduin katkaseen sitä varmaan metrin verran.. Mutta oikeastaan lyhymepi nauha toimii paremmin.

Näitä kahta tehdessä onnistuin spraymaan parvekkeeni mattoon kivan kokoisen alueen hopeaista maalia, malaamaan ruokapöytääni keltaisia läikkiä (ne onneks lähti vedellä pois..) sekä kuumaliimaamaan pörrömattoni pörröt yhteen pieneltä alueelta.. Enkä edes ottanut vahinkolistassa huomioon läheltä piti tilanteita, kuten että melkein tein hopeisen graffitin vuokrakämppäni parvekkeelle...Seuraavilla kerroilla, kun askartelen jotain harkitsen vakavasti n. 5 neliömetrin suojausta ympärilläni olevia pintoja kohtaan xD..

Koska Yukiconiin on aikaa enää puoltoista kuukautta, niin todennäkösesti teen wip-päivityksiä Jeannesta vielä ennen sitä... Tai sitten viivyttelen viimeisille viikoille asti, ja en kerkiä päivittää, kun täytyy ommella xD

2 kommenttia:

  1. Huu, tosta krusifiksi tsydeemistä tuli oikein onnistunu ^^
    Mä muistan kun joskus tein ite Fimo massasta jonkun tosi pienen rintaneula tyylisen propin ja siihen kului 4 yritystä ennenkuin sain sen oikein :--D uunikin sytty melkein tuleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ^^
      Joo, fimomassasta tekeminen on välillä tosi hankalaa.. Mut miten oot onnistunu melkein sytyttään uunin XD

      Poista