torstai 22. elokuuta 2013

Kauluspaita WIP

Roadin ja Lilyn kauluspaidat alkavat sunniileen oleen valmiita. Enää on vain viimeisten langanpätkien leikkely ja silitys, sekä ehkä vielä pieniä yksityiskohtia.. Laitan nää kaks samaan postaukseen, sillä melkein samoja juttuja tein molemmissa..

Ihan alusta lähtien en siis alkanut paitoja tekemään vaan muokkalin kahta valkoista kauluspaitaa.. Roadille sopivan löysin kirpparilta 2 eurolla, ja Lilylle tulevan paidan muokkasin isäni vanhasta kauluspaidasta. Lilyn paita on vähän iso (tai no aika paljonkin) koska en jaksanut alkaa pienentää paitaa sopivaksi, mutta vähän isompi sopii siihen kyllä. 


Vasemmanpuoleinen on siis Roadille tuleva ja oikea Lilylle.Operaatio Road:
Roadin paitaan ei tarvinnut tehdä muutakuin röyhelöt nappien viereen ja leikellä reunat siksakni näköiseksi. Eli oikeastaan tämä oli helpompi tehdä kuin Lily kun ei tarvinnut miettiä kerrostuneita hiharöyhelöitä (niistä lisää Lilyn kohdassa)Roadin paidan keskiröyhelöthän on kulmikkaita, lähdekuvasta riippuen minkä kokoisia välejä siinä on ja paljonko siinä näyttäisi olevan kangasta, mutta päätin tehdä yksinkertaisen mallin, mikä näkyy ylhäällä.. Jouduin vähän pienentään röyhelöita kuvan oton jälkeen, mutta malli pysyi samana. Ja nuo sitten ompelin kiinni nappien ja sen osan-missä-napinlävet-on-jonka-nimeä-en-nyt-saa-päähäni viereen. Koitin saada ne mahdollisimman symmetrisesti, mutta en oikein osaa sanoa, kuinka hyvin onnistuin siinä..Röyhelöiden kiinniompelemisen jälkeen koitti hauskin osio muokkaamisessa. Reunojen leikkely. Siksak-reunat tulivat helmaan, hihoihin ja kaulukseen. Hihojen ja Kauluksen kohdalla pääsin myös eroon ylimääräisistä nappi-ja muotoseikoista, joita kauluspaidoissa yleensä on.. Ja nämäkin koitin saada mahdollisimman symmetrisesti..


Hauskuss loppui lyhyeen.. Seuraavaksi nimittäin oli huolittelu ja pikkutarkkaa työtä, ja siinä en ole kauhean hyvä, koska kärsivällisyys ei riitä kovin pitkälle xD, Mutta loppujen lopuksi, sain ommeltua siksakin kaikkiin niihin paikkoihin mihin pitikin, ja ilman keskeytyksiä..


Ja tuon näköinen siitä sitten tuli (anteeksi huonosta kuvanlaadusta, oon ottanu kuvat kännykällä). Silityksen paita vaatii vielä, ja silloin näen pysyykö röyhelöt nätisti, vai alkaako ne lerputtaan, niin kuin kuvassa, jollei ne pysy nätisti, niin sitten tarvii ommella ne vielä muutamalla pistolla kiiinni paitaan


Operaatio Lily:

Suurinta päänvaivaa Lilyn paidassa tuottivat hihat, koska sillä on röyhelöitä niissä, ja vielä kahdessa kerroksessa... Mutta onneksi iskän paidan hihat oli sen verran leveet että sain niistä edes jonkilaiset alla olevaa kuvaa muistuttavat Varsinkin kun olin leikannut hihat niin, että reuna ulottui suurinpiirtein kyynärpään kohdalleEnsin mietin, että olisinko saanut ne sillä keinolla, että ompelisin isopisyoista suoraa, ja sitten kiristäisin hihan langan avulla, Meridassa tämä onnistui, mutta Lilyssä ei, kun hihoista tuli sitten liian pienet. Joten purin nämä ompeleet ja aloin sitten leikkamaan hihaan piparikuvioista röyhelöä. Toisen kerroksne sain, käyttäen paloja, jotka olin jo leikannut irti hihoistaTuommoiset niistä sitten tuli
Keskiröyhelöiden tekeminen meni samalla tavlaa kuin Roadinkin, mutta vain sillä eroavaisuudella, että nyt ne oli piparikuvioreunallisia eikä neliskulmaisia. Ja keskijutun jälkeen paita olikin jo valmis... Ainakin sen verran mitä aioin tehdä siihen. Mangassa kyllä joissain kuvissä näkyy, että Lilyllä olisi enemmänkin röyhelöitä siinä kuin vain hihoissa ja keskellä, mutta viitta peittää ne suurimmaksi osaksi, joten en oikein pysty ymmärtämään niiden anatomiaa, joten jätän kaularöyhelöt sitten pois..


Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että saisin molemmat cosisit valmiiksi Traconiin, ja olen suunnitellutkin, että milloin teen vielä mitäkin, mutta ne suunnitelmat petti jo eilen (mun piti sillon alkaa tekeen Roadin hametta, mutta enpäs tehnytkään, vaan datasin koneella xD...)


Ne mun suunnitelmat oli ainakin NÄÄÄÄÄIIINNNN pitävät....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti